Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Historica

Helység: Budapest
Stílus: rock
Honlap: http://historica-zenekar.hu

Tagok:
Ézsiás Péter - ének
Gönci Apuka György - gitár
Hegyi Károly - billentyű
Berkes Charlie Károly - basszusgitár
Csikós Csaba - dobok

Historica


Dalok

Kis magyar historica
Mennyire tölt fel? 

83%


 


Megsárgult kép
Mennyire tölt fel? 

75%


 


Madéfalva
Mennyire tölt fel? 

75%


 


Videók

Madéfalva
2015-06-15
Historica - MadéfalvaKis magyar historica
2015-06-15
Historica - Kis magyar historica Az első lemezünk címadó dalaMegsárgult kép
2015-06-15
Historica - Megsárgult képBemutatkozás

A HISTORICA zenekar több mint 10 éves múltra tekinthet vissza, egészen pontosan 2001 novemberében kezdett el formálódni. Az idők folyamán többen is megfordultak a zenekarban. A jelenlegi felállást Ézsiás Péter - ének, zenekarvezető, Gönci Apuka György - gitár, Hegyi Károly - billentyűs, Berkes Charlie Károly - basszusgitár és Csikós Csaba - dobos alkotják.
A zenekar a saját dalait játsza, melyek túlnyomó részt a történelmünk eseményeit dolgozza fel. A dalok szerzői Egerszegi Zsigmond, Hegyi Károly, Németh László és Ézsiás Péter.
Kezdeti szárnypróbálgatás gyanánt 2003-ban elindultunk a "Legyen neked könnyű" tehetségkutató rockfesztiválon, amelyet meg is nyertünk. Ugyanebben az évben külön díjazottjai voltunk a Magyar Honvédség Összművészeti Tehetségkutató Fesztiváljának.
2004-ben meghívást kaptunk a Petőfi Rádióba, hogy a 8-as Stúdióban vegyünk fel 3 dalt, melyet egy darabig (állítólag a mai napig) gyakran játszott a rádió. Közben a koncertek száma elkezdett nőni. Jellemzően 60 körüli koncertet ad a zenekar évente.
Több száz koncerten vagyunk túl az egészen kis falunapoktól kezdve a nagy színpadokig sok helyen jártunk már. Számtalanszor turnéztunk Erdélyben és más határon túli, magyarok lakta területen, Felvidéken és Kárpátalján is. Egy alkalommal felkérést kaptunk egy spanyolországi koncertre, és három alkalommal turnéztunk az Egyesült Államokban, California, Nevada és Arizona államokban, összesen 12 koncerttel.
Média megjelenéseink egyre szélesebb körűek, többször voltunk vendégei az M1, Duna Tv, Hír Tv, Echo Tv-nek valamint több kisebb televíziónak. A - sajnos megszűnt - Best of Rock FM rádió legnépszerűbb zenekara voltunk, naponta többször kérték a dalainkat, a rádió klubnapjain zsúfolásig megtöltöttük a koncerttermeket. Rendszeren szereplünk még a Lánchíd Rádióban, időnként a Kossuth és Petőfi Rádióban is (MR1, MR2). Több kisebb rádiótól is rendszeresen kapunk meghívásokat.
Az írott sajtó tekintetében többször benne voltunk a Magyar Nemzetben, írt rólunk a Demokrata, a Rockinform, még a Népszabadság és az Élet és Irodalom is a maga módján, és még több kevésbé ismert újság vagy internetes magazin.
Eddig három lemezt készítettünk. 2011-ben Kis magyar historica címmel készült el az első korong, ezt követte 2013 februárjában az Erdélyi vallomás c. akusztikus lemez, majd ugyanezen év végén az új rock anyag, a Több ezer év.

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Hírdetés
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS